OUR VIDEOS GALLERY MEMBER SPONSORSHIP VENDOR SPONSORSHIP

User Tag List

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 32

Thread: Master cylinder no fluid

  1. #21
    Advanced my93maverick's Avatar
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    74
    Thanks
    9
    Thanked 11 Times in 9 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Bidja View Post
    Having no direct experience with your veh so info provided for thought.

    All this brown like gunk in the housing that where you are supporting the push rod, is it moisture ingress mixing with brake fluid? If so, it appears your master cyl piston is gone or maybe it is some old grease / moisture mix . The rod wobbling around is more than likely behaving that way as it provides a means for it to allign for assy and operation.

    Look, it is a bit hard to see bore condition but really it is probaly getting past it so might be easier and cheaper in the long run to buy that new master and slave cyl (trouble free for a while). What ever way you choose flush your lines with new fluid prior to hooking up to slave. Gunk and moisture is more than likely to be in the line.
    Awesome thanks heaps for all the info guys i do appreciate it as im a very novice mechanic, will put the new master on purchase and see how we go fingers crossed

    Sent from my CPH1701 using Tapatalk

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many

     

  3. #22
    Patrol Guru Bidja's Avatar
    Join Date
    Jul 2017
    Location
    Southern Table Lands, NSW
    Posts
    984
    Thanks
    849
    Thanked 774 Times in 454 Posts
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by my93maverick View Post
    Awesome thanks heaps for all the info guys i do appreciate it as im a very novice mechanic, will put the new master on purchase and see how we go fingers crossed

    Sent from my CPH1701 using Tapatalk
    OK if only Master Cyl, still disconnect at line at slave cyl and flush the sys thru with new brake fluid very well and then hook up slave and bleed.
    2008 GU WAG ST Manual CRD - To do the job

  4. #23
    Patrol God mudnut's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    SW Vic.
    Posts
    6,785
    Thanks
    7,563
    Thanked 3,748 Times in 2,342 Posts
    Mentioned
    63 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    As above, but go ahead and use the air compress on the line when it is disconnected from both ends, then flush it out thoroughly with fluid before reconnecting it.

  5. The Following User Says Thank You to mudnut For This Useful Post:

    my93maverick (12th December 2017)

  6. #24
    Patrol Guru Bidja's Avatar
    Join Date
    Jul 2017
    Location
    Southern Table Lands, NSW
    Posts
    984
    Thanks
    849
    Thanked 774 Times in 454 Posts
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by mudnut View Post
    As above, but go ahead and use the air compress on the line when it is disconnected from both ends, then flush it out thoroughly with fluid before reconnecting it.
    Considering there appears to have been a blockage (more than likely though at m/cyl), but to prevent any crud at all that may be present in the actual line from plugging up with the force of the compressed air. It maybe safer to first attempt a flush thru with brake fluid using the m/cyl then air and back to fluid to get rid of any moisture from condesation?
    2008 GU WAG ST Manual CRD - To do the job

  7. The Following 2 Users Say Thank You to Bidja For This Useful Post:

    mudnut (12th December 2017), my93maverick (12th December 2017)

  8. #25
    Advanced my93maverick's Avatar
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    74
    Thanks
    9
    Thanked 11 Times in 9 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Just picked up my new master cylinder $115 will pur it in this arvy and see how we go

    Sent from my CPH1701 using Tapatalk

  9. #26
    Advanced my93maverick's Avatar
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    74
    Thanks
    9
    Thanked 11 Times in 9 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ok guys so update is i got the new master cylinder in i can get it to the point where there is about 1 inch of pedal on the clutch but if i leave it in gear with the clutch in he car starts to creep fowards and lose the clutch but if i rake it out of gear then select it its ok still only little clutch and starts to feel abit crunchy three quarters of the way down nothing like it used to be?

    Sent from my CPH1701 using Tapatalk

  10. #27
    Patrol God mudnut's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    SW Vic.
    Posts
    6,785
    Thanks
    7,563
    Thanked 3,748 Times in 2,342 Posts
    Mentioned
    63 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Have you bled the air out of the system?

  11. #28
    Advanced my93maverick's Avatar
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    74
    Thanks
    9
    Thanked 11 Times in 9 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by mudnut View Post
    Have you bled the air out of the system?
    We did but it might need some more im just not sure what the crunchy type feeling is in the pedal

    Sent from my CPH1701 using Tapatalk

  12. #29
    Patrol Freak gaddy's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    redlands
    Posts
    1,280
    Thanks
    1,126
    Thanked 1,207 Times in 513 Posts
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Did you prime the master before fitting ? How is the flex hose , does it bulge when the peddle is pushed , did you bleed it at the slave ? Is the slave doing it's thing ? That gunk will be in the whole system .

    Sent from my SM-G900I using Tapatalk
    If ya not using it buy a prius .....

  13. #30
    Advanced my93maverick's Avatar
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    74
    Thanks
    9
    Thanked 11 Times in 9 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by gaddy View Post
    Did you prime the master before fitting ? How is the flex hose , does it bulge when the peddle is pushed , did you bleed it at the slave ? Is the slave doing it's thing ? That gunk will be in the whole system .

    Sent from my SM-G900I using Tapatalk
    Hi gaddy i didnt know how to prime the master first and what flex hose are uou talking about, slave is doing its this just feels weird and doesn't hold when in gear plus only have like 1 inch of clutch

    Sent from my CPH1701 using Tapatalk

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •