OUR VIDEOS GALLERY MEMBER SPONSORSHIP VENDOR SPONSORSHIP

User Tag List

Results 1 to 5 of 5

Thread: Multiple electrical failures

  1. #1
    Beginner
    Join Date
    Dec 2022
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Multiple electrical failures

    Hello EVERYONE, (NISSAN Y61 TD6) I have a sudden electrical failure, the tachometer does not work, preheating light off, air conditioning (only air conditioning, air conditioning does not work) and the Czech engine light (d usual it stays on since I changed the pump to a mechanical pump) but now it is off. I checked the fuses and relays all working. Do you have any suggestions where this multiple failure could come from. Thanks in advance. FRIENDLY
    (sorry for my English)

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many

     

  3. #2
    Expert
    Join Date
    May 2022
    Location
    Tai Tokerau, RD8
    Posts
    327
    Thanks
    153
    Thanked 329 Times in 176 Posts
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Does the Y61 run a 24-12V reducer? In the Y60 it was in the passenger footwell kickpanel...
    - 1990 LWB Safari flatdeck, TD42 -
    - 1988 LWB 7-seat Safari, TD42 -
    1989 LWB 5-Seat, TD42

  4. #3
    Daily Lurker rusty_nail's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Yarra Valley, Vic
    Posts
    6,160
    Thanks
    9,093
    Thanked 6,997 Times in 2,911 Posts
    Mentioned
    76 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Quote Originally Posted by kais ch View Post
    Hello EVERYONE, (NISSAN Y61 TD6) I have a sudden electrical failure, the tachometer does not work, preheating light off, air conditioning (only air conditioning, air conditioning does not work) and the Czech engine light (d usual it stays on since I changed the pump to a mechanical pump) but now it is off. I checked the fuses and relays all working. Do you have any suggestions where this multiple failure could come from. Thanks in advance. FRIENDLY
    (sorry for my English)
    If the fuses aren't blown (you checked the engine bay and I'm cab boxes right) have you had any damage done recently? Sure sounds like some damage to the loom of you aren't popping fuses

    Sent from my SM-G988B using Tapatalk
    I got red dust in my veins.

    Check out My Rig here: Broken

    Pics of Forum trips I've Been on:
    Pizza at AB's - 2012 Knockwood - 2013 Krissos Place Australia Day - 2015 Pizza at AB's - March 2015 Pizza at AB's - May 2015 Dargo - 2015 Newnes - 2016

    WARNING: Towballs used for recoveries can, and do kill people and damage property.

  5. #4
    Beginner
    Join Date
    Dec 2022
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hello
    Thank you for your answers
    Y61? 12 V. I have 03 blue relays in the fuse box in the passenger compartment
    321074818_582973300329809_9194774752760640454_n.jpg

  6. #5
    The master farter mudski's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Eltham North
    Posts
    15,650
    Thanks
    8,722
    Thanked 11,362 Times in 6,462 Posts
    Mentioned
    465 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Clean your earth lead connections up. Also add another from the gearbox to the chassis. Patrols are know to have shitty earth connections.

  7. The Following User Says Thank You to mudski For This Useful Post:

    pollenface (25th January 2024)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •