OUR VIDEOS GALLERY MEMBER SPONSORSHIP VENDOR SPONSORSHIP

User Tag List

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Clicking sound when turning.

  1. #1
    Expert Skitzyrex's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    174
    Thanks
    135
    Thanked 75 Times in 49 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Clicking sound when turning.

    Hey All,
    After the last two times of 4wdriving it appears the Patrol now has clicking when turning both left and right.
    The catch is, it only happens if it's been through water or as of yesterday after I cleaned it with the high pressure hose.
    Here's a little about the car:
    It's a 07 TB48, has an auto locker and still has the auto hubs.
    If the noise was happening all the time I'd say it was the hubs but being it's not doing it when it's dry (the following day) I'm rather confused.

    Have any of you come across this before? Any ideas?

    Thank you
    Mick
    2007 GU ST-S 4.8 Patrol.
    40mm heavy duty springs, Dual batteries,
    140 ltr fuel tank,Custom 60ltr water tank, draws, cargo barrier, bull bar, IPF spotties, UHF.

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many

     

  3. #2
    Administrator AB's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Christmas Hills - Yarra Glen - Victoria
    Posts
    30,457
    Thanks
    12,306
    Thanked 18,972 Times in 8,018 Posts
    Mentioned
    441 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

    Clicking sound when turning.

    It's not the spring moving a bit?

    My front right coil makes a slight sound very clicky kind of sound and is definitely less prominent when dry.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  4. The Following User Says Thank You to AB For This Useful Post:

    Skitzyrex (6th June 2017)

  5. #3
    Patrol God mudnut's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    SW Vic.
    Posts
    6,803
    Thanks
    7,613
    Thanked 3,759 Times in 2,351 Posts
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Had a bump noise which increased when wet and finally found that the body mounts were worn.

  6. The Following User Says Thank You to mudnut For This Useful Post:

    Skitzyrex (6th June 2017)

  7. #4
    Expert Skitzyrex's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    174
    Thanks
    135
    Thanked 75 Times in 49 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    It feels like it's in the steering but I'll check out both of the above. Cheers
    2007 GU ST-S 4.8 Patrol.
    40mm heavy duty springs, Dual batteries,
    140 ltr fuel tank,Custom 60ltr water tank, draws, cargo barrier, bull bar, IPF spotties, UHF.

  8. #5
    Patrol God mudnut's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    SW Vic.
    Posts
    6,803
    Thanks
    7,613
    Thanked 3,759 Times in 2,351 Posts
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Check the wheel bearings while you're at it.

  9. The Following User Says Thank You to mudnut For This Useful Post:

    Skitzyrex (6th June 2017)

  10. #6
    Patrol God threedogs's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Melb
    Posts
    33,199
    Thanks
    10,230
    Thanked 9,793 Times in 7,317 Posts
    Mentioned
    103 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    First Id change the hubs to manual locking not auto locking
    04 ST 3lt auto, not enough Mods to keep me happy, but getting there

  11. The Following User Says Thank You to threedogs For This Useful Post:

    Skitzyrex (6th June 2017)

  12. #7
    In Moderation
    mudski's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Eltham North
    Posts
    13,766
    Thanks
    6,264
    Thanked 7,931 Times in 4,881 Posts
    Mentioned
    336 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by threedogs View Post
    First Id change the hubs to manual locking not auto locking
    Yep. Five minute job to do. Best mod for the auto hubs.

  13. #8
    Expert Skitzyrex's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    174
    Thanks
    135
    Thanked 75 Times in 49 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by threedogs View Post
    First Id change the hubs to manual locking not auto locking
    Could this be the problem when wet and not if dry?
    Or just something to do?
    2007 GU ST-S 4.8 Patrol.
    40mm heavy duty springs, Dual batteries,
    140 ltr fuel tank,Custom 60ltr water tank, draws, cargo barrier, bull bar, IPF spotties, UHF.

  14. #9
    Patrol God threedogs's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Melb
    Posts
    33,199
    Thanks
    10,230
    Thanked 9,793 Times in 7,317 Posts
    Mentioned
    103 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    just do it as you have to traction systems fighting each other
    04 ST 3lt auto, not enough Mods to keep me happy, but getting there

  15. #10
    In Moderation
    mudski's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Eltham North
    Posts
    13,766
    Thanks
    6,264
    Thanked 7,931 Times in 4,881 Posts
    Mentioned
    336 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Skitzyrex View Post
    Could this be the problem when wet and not if dry?
    Or just something to do?
    A lot of people experience clicking noises or front end noises when using auto hubs and a lokka. Personally I would never trust an auto locking hub when doing any sort of hill climb. Last thing I'd want is for the hub to disengage itself half way up a snotty climb. It may never happen but that just a risk I dont want to take. It take five minutes a side to remove the auto plate. So this just means the "auto" selection on the hub would now be "unlock".

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •