OUR VIDEOS GALLERY MEMBER SPONSORSHIP VENDOR SPONSORSHIP

User Tag List

Results 1 to 5 of 5

Thread: Have I killed the ecu

  1. #1
    Advanced
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Yarrabah
    Posts
    88
    Thanks
    29
    Thanked 10 Times in 9 Posts
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Post Have I killed the ecu

    Hi guys n gals
    2004 GU zd30 , replaced alternator yesterday .When I connected the 2nd battery I had it in the wrong way .
    It had run out of fuel I have primed the system , I cant seem to get it to start .
    Have I fried the ecu ??

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many

     

  3. #2
    Legendary 4bye4's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Kingsley WA
    Posts
    4,858
    Thanks
    1,075
    Thanked 2,533 Times in 1,297 Posts
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    I'd be checking all the fusable links and fuses. Putting the battery in backwards, particularly the second (aux) battery shouldnt fry the ECU Even Mr Nissan should be able to predict that someone (many) would do that and have protection in the system. Check the main fusable link under the bonnet. @Yendor ??
    2005 GU IV ST 3.0. Snorkel. Roof rack. Awning. Spots. Welded I/C. Dual batteries & VSR. UHF. Barn door hinge extension. Roof top spot lights. Rear drawers. 2" lift. NADS. EGT and boost gauges. Trans temp and water temp gauges. Provent 200 catch can. Rear ladder


    And crawling on the planet's face, some insects called the human race. Lost in time. And lost in space... and meaning.

  4. #3
    Expert
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Camden, NSW
    Posts
    232
    Thanks
    13
    Thanked 159 Times in 103 Posts
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Do headlights work? Do ignition lights come on? Does it turn over?

    Sent from my SM-T355Y using Tapatalk

  5. #4
    In Moderation
    mudski's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Eltham North
    Posts
    13,581
    Thanks
    6,710
    Thanked 8,486 Times in 5,181 Posts
    Mentioned
    354 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I think the ignition relay is under the dash with the fuses and its blue in colour. You can swap it out for another relay for the same colour, just to see if this is your issue. I know if the IP's on these motors have an air lock in them, you can burn out the PCB on them, well so I have been told. I would think just running out of fuel would do anything though.

  6. #5
    Advanced
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Yarrabah
    Posts
    88
    Thanks
    29
    Thanked 10 Times in 9 Posts
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thanks everyone for the feed back .
    No I did not fry the ecu or anything , just needed a really good bleed and a good squirt
    of Start Ya Bastard n she kicked into life .
    Once again thanks everyone .

    Craig

  7. The Following User Says Thank You to FNqGu04 For This Useful Post:

    mudski (28th June 2017)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •