OUR VIDEOS GALLERY MEMBER SPONSORSHIP VENDOR SPONSORSHIP

User Tag List

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 25

Thread: slow / lack of power on uphill starts

  1. #11
    Advanced
    Join Date
    May 2016
    Posts
    47
    Thanks
    4
    Thanked 11 Times in 4 Posts
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Bloggsy View Post
    Your snow mode switch is not on is it?
    Nope unfortunately

    - With regards to shortcut fix on this beig. If the car is sluggish/no power.
    I turn off the engine, and then back on again and the car takes off fine.
    To me that sounds ECU related - but the transmissions specialist siad their checks had the ECU all ok.
    So could it still be anyone of a number of thins electrical wiring etc and not necessarily the ECU....?

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many

     

  3. #12
    Patrol God threedogs's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Melb
    Posts
    33,211
    Thanks
    10,238
    Thanked 9,809 Times in 7,322 Posts
    Mentioned
    103 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Just to try a different tack, how about a dirty MAF sensor??
    Disconnect the battery and give it a clean, allow at least 1/2hr
    04 ST 3lt auto, not enough Mods to keep me happy, but getting there

  4. #13
    Advanced
    Join Date
    May 2016
    Posts
    47
    Thanks
    4
    Thanked 11 Times in 4 Posts
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    funny you say that,

    I cleaned it with MAF cleaner about an hr b4 you posted

    Havent got it out for a drive yet

  5. #14
    Patrol God mudnut's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    SW Vic.
    Posts
    6,874
    Thanks
    7,730
    Thanked 3,787 Times in 2,372 Posts
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Since you have not had the vehicle long, remove the earth straps and cables and clean the connections. Add a couple of earths between the chassis and body as well. You never know, it may clear the fault, if you are lucky.

  6. #15
    Advanced
    Join Date
    May 2016
    Posts
    47
    Thanks
    4
    Thanked 11 Times in 4 Posts
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by mudnut View Post
    Since you have not had the vehicle long, remove the earth straps and cables and clean the connections. Add a couple of earths between the chassis and body as well. You never know, it may clear the fault, if you are lucky.
    being not that mechanically minded, would the earth straps / cables be listed in the owners manual, are they hard to locate etc, I've tried google and theres a little bit there that may steer me in the right direction...

  7. #16
    Advanced
    Join Date
    May 2016
    Posts
    47
    Thanks
    4
    Thanked 11 Times in 4 Posts
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    So I have since used MAF cleaner.
    Swapped the relays around.

    And I still get this fault / sluggish at take off.
    Also had the AT light flash 8 times at me - signalling transmission fault still !!

  8. #17
    Patrol God mudnut's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    SW Vic.
    Posts
    6,874
    Thanks
    7,730
    Thanked 3,787 Times in 2,372 Posts
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    I hope someone that owns a 4.8 can tell you. There should be a couple that run from the engine block to the body. As for the body to chassis, I have no idea where they would be. Apparently, some auto shops have cables ready to go and they come in different lengths. Just make sure you get a good metal to metal contact when you fit them.
    I also fitted an earth strap from the trailer socket to the chassis.
    Last edited by mudnut; 20th July 2016 at 05:27 PM.

  9. #18
    Advanced
    Join Date
    May 2016
    Posts
    47
    Thanks
    4
    Thanked 11 Times in 4 Posts
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    So i had a nissan service dealer give it a look over, they couldn't isolate the problem.
    They've said they'd have to fault test through all the wiring until its found and that its an unknown. It could take a number of hrs, it could take days....

    What do i do...

    I'm thinking of looking towards a nissan or 4wd specialist....

    Any recommendations for nissan patrol specialists in Melbournes eastern suburbs....

  10. #19
    Patrol God threedogs's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Melb
    Posts
    33,211
    Thanks
    10,238
    Thanked 9,809 Times in 7,322 Posts
    Mentioned
    103 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Gav72 View Post
    being not that mechanically minded, would the earth straps / cables be listed in the owners manual, are they hard to locate etc, I've tried google and theres a little bit there that may steer me in the right direction...
    As MN suggested first measure where you want the earth strap say Auto casing to
    chassis/body or even back to the neg terminal on the battery if its not too long

    What area are you in???
    Last edited by threedogs; 29th July 2016 at 10:44 AM.
    04 ST 3lt auto, not enough Mods to keep me happy, but getting there

  11. #20
    Patrol God Stropp's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Perth, WA
    Posts
    6,060
    Thanks
    8,265
    Thanked 3,799 Times in 2,156 Posts
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Gav72 View Post
    So i had a nissan service dealer give it a look over, they couldn't isolate the problem.
    They've said they'd have to fault test through all the wiring until its found and that its an unknown. It could take a number of hrs, it could take days....

    What do i do...

    I'm thinking of looking towards a nissan or 4wd specialist....

    Any recommendations for nissan patrol specialists in Melbournes eastern suburbs....
    i would take it to a competent auto sparky rather than a nissan dealer if you are chasing electrical gremlins
    2004 guv1 4.2 deisel, Gone

  12. The Following User Says Thank You to Stropp For This Useful Post:

    Bigcol (23rd November 2017)

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •