OUR VIDEOS GALLERY MEMBER SPONSORSHIP VENDOR SPONSORSHIP

User Tag List

Page 3 of 19 FirstFirst 1234513 ... LastLast
Results 21 to 30 of 186

Thread: Checking and cleaning MAF sensors

  1. #21
    Legendary
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    4,833
    Thanks
    516
    Thanked 2,126 Times in 1,001 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    GQ diesels had mechanical injector pumps so no MAF sensor.

    Tony

  2. The Following User Says Thank You to YNOT For This Useful Post:

    lachiek (1st March 2011)

  3. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many

     

  4. #22
    Expert lachiek's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Sydney CBD (for my sins)
    Posts
    106
    Thanks
    21
    Thanked 23 Times in 13 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Great thanks Tony.

    I'm not going mad and since I've just found out this plus the fact I already have a EGR shim I'm off to the mech to get the injectors done to hopefully stop the cloud of black smoke...

    Cheers, Lachie
    GQ Safari 2.8TD. BFG AT's / Safari Snorkel / Straight thru exhaust / Lots of electrical mods

  5. #23
    Beginner
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by ashbee37 View Post
    hi Just wondering if the new maf sensor fixed this prob or not??
    Hey mate, I had the same problem with it going into limp mode under load, lift off the accelerator then power on again and it comes good for a while. For me it seemed no matter what rev's I was at, if it stayed over 11psi for more then say 10 seconds it went into limp mode.

    Replaced the maf with a genuine nissan sensor and no more overboosting limp mode.

    I've also blocked my egr, and put a dawes and needle valve on.

  6. #24
    Legendary
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    4,833
    Thanks
    516
    Thanked 2,126 Times in 1,001 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thanks for the feedback ergjan.
    Welcome to the forum, when you get a minute drop by the introductions page and tell us a bit about yourself and your Patrol.

    Tony

  7. #25
    Expert Pete's GU3's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Melb. east
    Posts
    183
    Thanks
    1
    Thanked 35 Times in 20 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I just wanted to say that having done the maf sensor a couple of times using that spray, as demonstrated on this thread , i'm pleased to say that having done some day trips around the outskirts of Melb. recently and pushing the GU3 3lt td through the hills pretty hard , it did not let me down 1 bit , no loss of power at all , just spot on , actually put a smile on my face . now i have some confidence to go bush, DEEEEP bush .......!!!!
    Last edited by Pete's GU3; 23rd March 2011 at 09:35 PM.

  8. #26
    Legendary
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    4,833
    Thanks
    516
    Thanked 2,126 Times in 1,001 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Good on ya Pete, we just need to get that sub tank sorted now.

    Tony

  9. #27
    Patrol God nowoolies's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Perth
    Posts
    9,366
    Thanks
    720
    Thanked 645 Times in 439 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tony
    time for you to move over this way we want a good mechanic here
    could be a change from chilli hot dogs lmao
    Last edited by nowoolies; 13th March 2011 at 08:04 PM. Reason: keyboard made a typo
    HELL NO !!!!!!

  10. The Following User Says Thank You to nowoolies For This Useful Post:

    YNOT (13th March 2011)

  11. #28
    Patrol God Bob's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Pakenham
    Posts
    8,739
    Thanks
    3,927
    Thanked 6,252 Times in 2,951 Posts
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tony How long would leave the Battery disconnected after cleaning the MAF

  12. #29
    Legendary
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    4,833
    Thanks
    516
    Thanked 2,126 Times in 1,001 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Half an hour should do it.

    Tony

  13. #30
    Banned Bigrig's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    South of Brissy, QLD
    Posts
    14,221
    Thanks
    527
    Thanked 2,206 Times in 1,474 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by YNOT View Post
    Half an hour should do it.

    Tony
    Unless you're trying to clear error logs from the ECU - I left mine overnight to be sure when I had the coolant temp sensor problem, but I believe the manual states it can take up to 24 hours for a manual reset (battery disconnect) to clear all errors.

Page 3 of 19 FirstFirst 1234513 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •