OUR VIDEOS GALLERY MEMBER SPONSORSHIP VENDOR SPONSORSHIP

User Tag List

Results 1 to 7 of 7

Thread: 1998 Patrol 4.5 got no power?

  1. #1
    Beginner
    Join Date
    Oct 2021
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    1998 Patrol 4.5 got no power?

    Hey guys,

    First time posting so bare with me.
    Ive had a look at quite a lot of forum about this issue I have but can't seem to find anything.

    Anyway, I have a 1998 Patrol 4.5 running on petrol only. The car starts ok and seems to idle ok but when I take it for a drive it has no power. It will get unto about 40kph and the struggle to go any faster.

    The car in neutral revs no worries and it drops down a gear when I put the pedal to the floor but still no power.

    I can get it uptown 100kph but takes a while and needs to be on a flat road and no hills.

    Any info wold be greatly appreciated.

    Anymore details you may need please ask.


    1998 4.5 petrol

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many

     

  3. #2
    Patrol Freak jff45's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Morayfield, QLD
    Posts
    1,332
    Thanks
    271
    Thanked 848 Times in 530 Posts
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    What's the service history? Has this just started to happen recently?
    John

    2001 GUII TI 4500 - Now converted to TD42T auto with Nomad valve body

  4. #3
    Beginner
    Join Date
    Oct 2021
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    The service history is up to date. Its done 315,000. Ive only had it a week or so and purchased it knowing it had this issue.
    It feels like its running out of fuel, but obviously not so not sure what it could be

  5. #4
    Patrol God mudnut's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    SW Vic.
    Posts
    7,089
    Thanks
    9,448
    Thanked 4,699 Times in 2,834 Posts
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Are Super Cheap Auto able to run a scan on it so you can see if there is a fault code?
    My advice is: not to follow my advice.

  6. #5
    Expert pollenface's Avatar
    Join Date
    Nov 2019
    Location
    Perth
    Posts
    270
    Thanks
    30
    Thanked 121 Times in 88 Posts
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    how are the filters?
    2008 CRD Auto Wagon
    Factory snorkel, flashlube catchcan pro, 3" manta exhaust, hpd boost controller, dyno-tuned & egr deleted, 2x dual batt systems, 3 batteries, arb bullbar, cheap HIDs, stock lift/tyres, rear helper airbags

  7. The Following User Says Thank You to pollenface For This Useful Post:

    mudski (19th October 2021)

  8. #6
    Legendary jay see's Avatar
    Join Date
    May 2014
    Location
    Melbourne
    Posts
    3,948
    Thanks
    3,989
    Thanked 3,097 Times in 1,741 Posts
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Check that the fuel pump is getting enough volts.

    Sent from my CPH1979 using Tapatalk
    12/97 GEE YOU
    4.5lt Gas blower. Lots of mods to come.....all in good time.

  9. The Following User Says Thank You to jay see For This Useful Post:

    mudski (19th October 2021)

  10. #7
    ......... MB's Avatar
    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Yarra Valley
    Posts
    7,343
    Thanks
    19,084
    Thanked 9,556 Times in 4,213 Posts
    Mentioned
    409 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Auto transmission/torque converter running out of fluid traction ?


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  11. The Following User Says Thank You to MB For This Useful Post:

    mudski (19th October 2021)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •