OUR VIDEOS GALLERY MEMBER SPONSORSHIP VENDOR SPONSORSHIP

User Tag List

Results 1 to 3 of 3

Thread: No Boost pressure zd30 2000 model

  1. #1
    Beginner
    Join Date
    Jan 2021
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    No Boost pressure zd30 2000 model

    Good afternoon,
    I have a 2000 zd30 that has been very sluggish for a long time. So i bought a daws valve and have installed that, but I find I have no boost pressure from the intercooler, I installed a turbo smart adaptor, one side goes to the daws vale and the other to the boost pressure gauge, and I find I have no boot pressure, one can put ones finger over the outlet and bairly a puff of air comes out.
    I have checked all the hoses, and can not find anything wrong, i do note that there is some oil on the top right hand side of the inter cooler, but not a lot, I would appreciate some assistance on this please.
    I am 81 an ex Porsche and MB mechanic, but my knowledge of this stuff is very limited.
    I know when the vac line is on, the lever on the actuator is up, and when the engine is off, it drops down, so I assume that this okay.
    What is the best way to test the intercooler ?.
    Any suggestions please would be gratefully appreciated.
    Best Regards
    John Couch
    vk3jd@optusnet.com.au

    0490861414

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many

     

  3. #2
    In Moderation
    mudski's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Eltham North
    Posts
    14,043
    Thanks
    7,088
    Thanked 9,079 Times in 5,472 Posts
    Mentioned
    376 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by John Couch View Post
    Good afternoon,
    I have a 2000 zd30 that has been very sluggish for a long time. So i bought a daws valve and have installed that, but I find I have no boost pressure from the intercooler, I installed a turbo smart adaptor, one side goes to the daws vale and the other to the boost pressure gauge, and I find I have no boot pressure, one can put ones finger over the outlet and bairly a puff of air comes out.
    I have checked all the hoses, and can not find anything wrong, i do note that there is some oil on the top right hand side of the inter cooler, but not a lot, I would appreciate some assistance on this please.
    I am 81 an ex Porsche and MB mechanic, but my knowledge of this stuff is very limited.
    I know when the vac line is on, the lever on the actuator is up, and when the engine is off, it drops down, so I assume that this okay.
    What is the best way to test the intercooler ?.
    Any suggestions please would be gratefully appreciated.
    Best Regards
    John Couch
    vk3jd@optusnet.com.au

    0490861414
    Your intercooler has a hole in it, if theres oil showing. known issue with the "Grenades" OEM intercooler. They are garbage. Replace it with an aftermarket cooler and go from there.

  4. #3
    Patrol Guru Bidja's Avatar
    Join Date
    Jul 2017
    Location
    Southern Table Lands, NSW
    Posts
    963
    Thanks
    994
    Thanked 891 Times in 511 Posts
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @John Couch saw u posted this up on Patrol4X4 yesturday and I responded this arvo. Look boost comes on with eng under load and certainly not @ idle.

    With your background u could try this with care:
    Block the off boost line from T adaptor to Dawes,
    Connect a vac hose direct from the actuator stem pipe (where u pick up vac from) to the actuator diapham (ie: bypasses the manual boost control _ Dawes/Needle). Need to drive with caution /watch your boost gauge and in your case do not exceed 15psi (hopefully you get boost reading on gauge).
    Let us know what u find
    2008 GU WAG ST Manual CRD - To do the job

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •