OUR VIDEOS GALLERY MEMBER SPONSORSHIP VENDOR SPONSORSHIP

User Tag List

Results 1 to 3 of 3

Thread: 2000 GU II ZD30 Irregular starting problem

  1. #1
    Beginner 68emu's Avatar
    Join Date
    Dec 2018
    Location
    Emu Park QLD
    Posts
    4
    Thanks
    8
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Cool 2000 GU II ZD30 Irregular starting problem

    Hi all,
    New to the forum and new to patrols. Hoping someone can help me with my problem.
    I am having an irregularly recurrent problem with starting my patrol. I haven't owned it long so am unsure of its prior history.
    The problem Iím having is occasionally when I go to start it behaves as if I have a flat battery, slow winding over, clicking etc, then eventually starts normally. I have also found after one of these incidents that the trip meter (not odometer) is reset to 0. I know it is not the battery as it is fairly new and is showing a full 12 volts with perfect charging/cranking etc when this isnít happening.
    My first thoughts were it was a problem with the NATS system as the remote is very fussy and sometimes only unlocks if I push lock first, so I decided to only lock and unlock with the key to bypass the remote, but the problem has reoccurred since.
    So here I am asking the brains trust for help.

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many

     

  3. #2
    Legendary 4bye4's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Kingsley WA
    Posts
    4,928
    Thanks
    1,075
    Thanked 2,533 Times in 1,297 Posts
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    I think I would start by checking all earths for tightness and make sure there is no corrosion on any terminals. Check battery, and all connections. It sounds as though it could be a process of elimination as it could be a connections problem, a faulty ignition switch, faulty starter motor, NATS or even an engine issue. It will take a while to identify I recon as it is intermittent. As you say the battery is reading 12V, it might be worth reading the battery voltage from the + battery terminal and earthing at various points around the car to see if there is any volt drop through earth straps and such. Cant offer any suggestion as to why the trip would reset.
    2005 GU IV ST 3.0. Snorkel. Roof rack. Awning. Spots. Welded I/C. Dual batteries & VSR. UHF. Barn door hinge extension. Roof top spot lights. Rear drawers. 2" lift. NADS. EGT and boost gauges. Trans temp and water temp gauges. Provent 200 catch can. Rear ladder


    And crawling on the planet's face, some insects called the human race. Lost in time. And lost in space... and meaning.

  4. The Following User Says Thank You to 4bye4 For This Useful Post:

    68emu (30th December 2018)

  5. #3
    Beginner 68emu's Avatar
    Join Date
    Dec 2018
    Location
    Emu Park QLD
    Posts
    4
    Thanks
    8
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thanks 4bye4,

    I thought as much, was hoping someone would have a magic fix for me to avoid hours of tracing wiring problems. 🤣

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •