OUR VIDEOS GALLERY MEMBER SPONSORSHIP VENDOR SPONSORSHIP

User Tag List

Results 1 to 5 of 5

Thread: Limp mode

  1. #1
    Beginner
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    21
    Thanks
    6
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Limp mode

    I posted a thread on the general discussions page,new at this,My 2004 GU AUTO 4.8 PETROL PATROL keeps going into LIMP MODE when towing our caravan.oil has been changed filter cleaned,STILL doing it,any help would be much appreciated.Thank's Wazza.

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many

     

  3. #2
    Dribble Master Clunk's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Perth, WA
    Posts
    27,900
    Thanks
    14,120
    Thanked 12,234 Times in 7,030 Posts
    Mentioned
    99 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Getting any engine warnings lights come on?

    Does it only happen when towing the van?

    Faulty O2 and/or crank angle sensors can cause this in a non towing situation.


  4. #3
    Beginner
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    13
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hi mate,
    If you have fitted a dawes and Needle Valve, and got read of the ECU control/ Solenoid, Limp mode can also be due to turbo pressure going a bit too high with the extra load/extra pressuve on the throttle, whilsrt the revs are too low. Turbo pressure going up means more air being swallowed by admission and therefore MAF going up...
    A bad MAF-Revs couple of values, and you get the limp.

  5. #4
    In Moderation
    mudski's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Eltham North
    Posts
    13,366
    Thanks
    5,879
    Thanked 7,536 Times in 4,678 Posts
    Mentioned
    299 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by phdv61 View Post
    Hi mate,
    If you have fitted a dawes and Needle Valve, and got read of the ECU control/ Solenoid, Limp mode can also be due to turbo pressure going a bit too high with the extra load/extra pressuve on the throttle, whilsrt the revs are too low. Turbo pressure going up means more air being swallowed by admission and therefore MAF going up...
    A bad MAF-Revs couple of values, and you get the limp.
    The op has a 4.8. Not the 3ltr bud...
    As for the issue at hand. The first thing I would do is plug a scan tool in and see what codes come up and work from there.


    Sent from my crapPhone using Tapatalk

  6. #5
    Beginner
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    21
    Thanks
    6
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thanks guys for your input,we have towed this van for ten years with no problem's.This year removed LPG,fitted LR petrol tank,Beau desert exhaust with extractors, new 02 sensors.NOW we have LIMP problem's.The GU run's like a dream,without the VAN on.Drive 500k with Van on ,stop for fuel ''lots of it'' drive off bang into LIMP.Had codes checked,slow brake solenoid showed up. Very strange i think.?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •