OUR VIDEOS GALLERY MEMBER SPONSORSHIP VENDOR SPONSORSHIP

User Tag List

Results 1 to 7 of 7

Thread: No Power to Ignition

  1. #1
    Beginner
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Terrigal
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Unhappy No Power to Ignition

    Good Afternoon Fellow Patrol Owners. Washed the beast yesterday and also washed under the bonnet. Left the truck to dry for a couple of hours but when I went to turn it over all it made was a ticking noise. I had to get the truck out of the driveway so I gave her a rolling start and drove her in to the garage. I tried to restart but had the same clicking noise and no start. This morning when I tried to start her this morning I got one tick then everything went dead. I removed and replaced a few fuses and the power came back, but as soon as I tried to start again everything went dead. Seems to me that there is a short somewhere. Did not use a pressure sprayer. Battery is fully charged and the terminals are clean. Any Ideas???

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many

     

  3. #2
    Patrol God threedogs's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Melb
    Posts
    31,584
    Thanks
    10,339
    Thanked 9,930 Times in 7,386 Posts
    Mentioned
    112 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    diesel or Petrol need as much info as possible
    04 ST 3lt auto, not enough Mods to keep me happy, but getting there

  4. #3
    Beginner
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Terrigal
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Its a 4.2 GU turbo diesel 2002 model.

  5. #4
    Patrol God threedogs's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Melb
    Posts
    31,584
    Thanks
    10,339
    Thanked 9,930 Times in 7,386 Posts
    Mentioned
    112 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Might be dirty battery terminals , remove and give them a clean with scotch bright scourer.
    Sounds like your not getting 12v to the starter
    04 ST 3lt auto, not enough Mods to keep me happy, but getting there

  6. #5
    Beginner
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Terrigal
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Have already cleaned the terminals. I know that I am getting power to the starter motor. When I try turn the motor over, everything goes dead. Not even power to the ignition?

  7. #6
    Patrol God threedogs's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Melb
    Posts
    31,584
    Thanks
    10,339
    Thanked 9,930 Times in 7,386 Posts
    Mentioned
    112 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    might need to squirt heaps of CRC or WD40 around
    04 ST 3lt auto, not enough Mods to keep me happy, but getting there

  8. #7
    Patrol Guru
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Melton
    Posts
    882
    Thanks
    47
    Thanked 208 Times in 172 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Put a multi across the battery and try starting, dothe volts drop to )?v = faulty battery

    Try a jumper lead between the negative terminal and the engine block - try starting - if the truck starts = ground issue
    1991 GQ LWB 4.2 Carby dual fuel, 32 mud claws, 2 inch lift, LSD's front and back

    And its Toooooooo High for the Ball & chain

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •